onsdag den 25. juli 2007

slayer

Slayerkoncert i Malmø

Fredag den 17. November 2006 tog jeg og en af mine gamle venner til Sverige for at høre Slayer.
Koncerten var middelmådig. Lyden var dårlig, og basresonansen ommøblerede på mine ribben. Svenskerne solgte kun letøl i den store hal, hvor de holdte koncerten. Efter at have stået i letøls-kø i tre kvarter, købte manden foran os arrangementets allersidste to bajere. Det var inden, at Slayer overhovedet gik i gang. Ikke mere musiksnak. Det fedeste ved koncerten var at se på de forskellige kategorier af metalfans. Jeg vil nu komme med nogle nærmere definitioner. Jeg beklager, at vi ikke havde kamera med. Lad fantasien sætte billeder på.


1: Metalgubben.
Uden tvivl en stor metalfan. Hans fremskredne alder har øget hårvæksten på kroppen. Hårene, der efterhånden kan kategoriseres som “børster”, skjuler delvist hans utallige sømandstatoveringer. Han er stor fan af lys denim og læder. En helt igennem flink fyr, hvis du får chancen for at snakke med ham. En af de typer hvor du godt kan undre dig lidt over, hvad han laver, når han ikke lige er til koncert. Sjovt nok færdes hans slags oftest i flok og gerne ledsaget af en eller to såkaldte “metalmoms”. Kvinder på hans egen alder, der sådan cirka deler tøjsmag med luderne i Skelbækgade.

2: Goth-typerne
Forholdsvis unge mennesker der ikke fatter, at deres hang til sort tøj og klynkerock ikke hjælper dem ud af deres teenagedepressioner. Mange hunkøns-gothere ynder at bære store, fede og lyserøde dreadlocks. Tænk at få sådan en i munden. Fy for fanden. Han-gotherne synes nok, at det er meget frækt. Hannerne udsender ofte tvetydige seksuelle signaler. Øjenmakeup og frisurer, der er en blanding af Tony Hawks berømte firsergarn krydret med noget udefinerbart, men i alt fald meget strittende, er en del af mange gothuniformer. De er sikkert flinke nok. De holder sig tit for sig selv, og deres smil virker ofte ret anstrengte. Sikkert en del af imaget.

3: De alt for stive
Der var også et par stykker i kategorien “De alt for Stive”. Folk i dette stadium af en brandert er svære at sætte i genrebås. Deres voldsomt ubeherskede stivhed sætter ligesom et slør over deres, sikkert hjemmefra velforberedte, imagesignaler. Ofte er de røde i ansigtet og har et blik, der ubehjælpsomt prøver at fokusere på noget andet end folkemængden, lysshowet og larmen. Kendes til tider på de to venner, der pænt følger og halvvejs bærer den alt for stive hen til et passende sted for at ørle. Nogle gange kan den stive stilbestemmes på vennerne. Dette er dog ingen sikker metode, da de muligvis er venner på tværs af stilskel.

4: Høreskadede svenske teenagedrenge
Lige foran os stod der en fire-fem glade svenske teenagedrenge. Det var helt tydeligt, at de var vilde med Slayer. De kunne synge med på mange af sangene, og de gik helt klart mest amok til de gamle numre. Et godt tegn. Det var til gengæld lidt sjovt, at se hvordan de holdt sig for ørene under koncerten. De havde endda ørepropper i ørerne. En gang imellem var de også nødt til at sætte sig på knæ, mens de skærmede deres trommehinder. Min teori er at alle de mobilstråler, som deres sarte øregange i vokseværk er blevet udsat for op gennem opvæksten, har svækket deres modstand mod en ordentlig omgang metal.

5: Svenske småpiger
Der var også en del svenske småpiger. Her taler jeg om piger i starten af teenageårene. Jeg fattede simpelthen ikke hvad fanden, de lavede til koncerten. Cool nok, hvis de er til Slayer. Jeg havde bare svært ved at tro på det. Deres stil kan nok bedst betegnes som “småpige”. Jeg har svært ved helt at genkalde mig, hvilket kluns de lige præcist havde på. Jeg havde nok været mindre overrasket over at møde dem til en Britney Spears koncert, hvor de holdt deres far i hånden. Her kan Kim måske lige byde ind og fortælle os, om fænomenet også opstår til koncerter i Danmark?

6: De danske fans
En broget forsamling. En del var dog i nogenlunde samme kategori som metalgubberne. Altså lidt for gamle i forhold til deres status som klubværelsebeboere. De var selvfølgelig alle smadderglade for musikken. Men på denne der sådan lidt kiksede og alt for overbegestrede måde. En facon der vidner om, at de inderst inde godt ved, at det er på tide at komme videre i livet. Vi talte med en af dem oppe i byen inden koncerten. Vi prøvede for sjov at fortælle ham, at hans billet var falsk. Noget som manden slet ikke reagerede på. Inde i hans Kill ´em All- rygmærkebeklædte krop var han så meget oppe at køre på sit metaltrip, at han slet ikke ænsede vitsen. Eller også var han bare dum.

7: Alle de andre
Der var en masse andre typer til koncerten. For eksempel: hardcore skaldepanderne, rakkerne, de helt almindelige, den fine ølsælgerpige, de sure, rullestolsbrugeren, borgerskabsvagterne, de stenede T-shirt sælgere, dem midt imellem og alle de andre. Dem gemmer vi til en anden god gang.

colic-help - skate

Håndværker - Risk Free Profit - IT-revolution - b - l - g - g - e - w - a - v - Entreprenør - skate - Maler

Ingen kommentarer: