tirsdag den 13. november 2007

HELL HAMMER


Efter næsten 25 år bliver demobåndene for det legendariske proto-death/black metal band Hellhammer, der var foregangsband for Celtic Frost, endeligt udgivet officielt.

Demoerne har i 25 år floreret som bootlegs i undergrundsmijøet, men har aldrig fået en officiel udgivelse.
Den oprindelige Hellhammer besætning, der i skrivende stund er i færd med at lægge sidste hånd på en officiel biografi omkring bandet, har besluttet at remastrede to demoudgivelse "Death Fiend"/"Triumph of Death" og "Satanic Rites", der blev indspillet i juni og december 1983 fra de originale master-bånd.

Hele udgivelsen, der udkommer som 2-CD, vil blive udstyret med en booklet der indeholder hundreder af aldrig før udgivede fotos, alle tekster, samt optegnelser omkring indspilningsprocessen.
Udgivelsen udkommer også som vinyl version, og almindelig CD til nedsat pris.

Alle tre formater udgives af Celtic Frosts eget pladeselskab Prowling Death Records, i samarbejde med Century Media / EMI. Udgivelsesdatoen er sat til februar 2008.

Håndværker - colic-help - skate - board - illusion - nevada

fredag den 2. november 2007

Happy-Snasking

Apopros smagsprøve.. Når du nu indfinder din røv i biografen til en film der ikke er rent pigesjov, Kunne du jo lige investere i pakke Maltesers Chokolade... Hvis du så f.eks klistrer dem fast på den der sidder foran´s hætte (hvilket han naturligvis ikke opdager da de er "light") og optager det på mobilen, kan du vinde en tur til New York.... Tænk hvad "Happy-Snasking" kan bringe....

Nifelheim - Envoy of lucifer


Syv lange år skulle der gå, siden kultbandet Nifelheim udgav et mindre mesterværk i form af ”Servants of Darkness”, til en opfølger er klar.

I løbet af de syv år er Nifelheim gået fra at være et obskurt, men anerkendt, undergrundsband, til at være et vaskeægte kultfænomen, især i deres hjemland Sverige, hvor de to bandgrundlæggere, tvillingebrødrene Tyrant og Hellbutcher (den ene hedder Pelle i virkeligheden, jeg har glemt hvad den anden hedder), længe er blevet husholdningsprodukter, efter adskillige optrædener i reklamer og TV, hvor de stolt viser deres enorme pladesamlinger frem, der indeholder i tusindvis af Iron Maiden artikler (brødrene har for år tilbage fået et livslangt adgangspas til alle Maiden shows af bandet personligt).

Det kan være at alt cirkusgøglet er skyld i, at Nifelheim har skullet bruge syv år på at lave en opfølger, men uanset hvad grunden er, så er det lykkes dem at lave et album der er værdigt til at bære Nifelheim logoet. Jeg har siden jeg hørte deres debutalbum ”Nifelheim” har et svagt punkt for dette band. Ikke fordi tvillingerne er kulte, men fordi de laver hamrende fedt musik. ’

”Envoy of Lucifer”, hedder denne nye bastard af et album, der kombinerer firsernes death, thrash og black metal med ekstremmetal fra begyndelsen af halvfemserne og endelig tilføjer et solidt skud NWOBHM i denne dødelige dosis. Det sidstnævnte krydderi stammer sikkert fra tvillingernes enorme passion for Maiden og andre samtidige bands, og det fungerer upåklageligt.
Prøv at lytte til det nærmest melodiske ”Gates of Damnation eller det fedt swingende ”Belial’s Prey”. Her understreges det, at Nifelheim er så meget, meget mere end bare et smadret undergrundsband.
For selvfølgelig er produktionen old-school og low-fi, nøjagtigt som teksterne er klicheprægede og naive, ligesom riffsene i mistænkelig grad ligger tæt op af noget man har hørt før.

Men før man kan dømme Nifelheim som et kopiband af tidligere tiders ekstremmetal, skal man overhøre den medrivende udførelse af musikalsk historie, som bandet lægger for dagen. Medlemmerne forstår og anerkender ikke blot de ekstreme pionerer, de dyrker og tilbeder dem, og det gør de så forbandet fremragende, at det endelige produkt efter min mening ikke kan tolkes som kopi, men derimod som dygtige kunstneres individuelle interpretationer af deres rødder, der nu tilfældigvis er udødelige ekstremmetal bands.

Faktum er, at jeg sjældent har hørt metal bedre, end når Nifelheim spiller sange som de ovennævnte og ”Infernal Flame of Destruction”, ”Storm of the Reaper” eller det skumle ”No More Life”. Det er simpelthen bare fremragende og medrivende black / thrash metal som man bliver præsenteret for på ”Envoy of Lucifer”.
Der er et par nitter i form af ”Claws of Death” og ”Evil is Eternal”, og skal jeg absolut holde dette album op mod tidligere udgivelser, så finder jeg ”Servants of Darkness” bedre, men kun marginalt.
Jeg er meget glad for, at Nifelheim er tilbage, og måske behøver det ikke tage syv år for bandet at lave en opfølger (det kommer nok an på, hvor meget Iron Maiden turnerer), men omvendt, så vil det sikkert være ventetiden værd.

Håndværker - colic-help - skate - board - jagtvej - milkyway

"Death Metal Movie"

Den 9. November, kan I godt sætte kryds i kalenderen. Der er der nemlig danmarks premiere på den Nye Horror / gore / action film Resident Evil - Extinction.. Det bliver edder maneme Death Metal. En smagsprøve kan streames fra nettet via linket. Er du til computerspil, og har en god computer / forbindelse, kan du også varme op med at køre zombier ned i pansrede biler, efterfulgt af lidt shoot´em´down...
Resident Evil Extinction